“Noaptea când cineva a murit pentru tine” de Bogdan Suceavă

oct. 17th, 2010 | By | Category: Eveniment

La Editura Polirom a apărut volumul “Noaptea când cineva a murit pentru tine” de Bogdan Suceavă, în colecţia “Fiction Ltd.”, o carte ce explorează, la peste două decenii de la căderea regimului communist în România, semnificaţiile unor episoade ale revoluţiei române.

Un grup de studenţi petrece noaptea de 25 decembrie 1989 în clădirea Universităţii, în centrul Bucureştiului, într-un perimetru de siguranţă aflat în interiorul Facultăţii de Geologie. În jurul clădirii, în decursul întregii nopţi, au loc schimburi de focuri. La câteva sute de metri distanţă, un grup de militari păzeşte un punct strategic în apropierea clădirii fostului Comitet Central. Nu este prima oară când destinele unora dintre aceşti studenţi şi militari se intersectează. Odată cu apariţia zorilor, aflăm ce s-a întâmplat în acea noapte.

„Împărţindu-şi timpul între matematică şi literatură, Bogdan Suceavă a descris literatura drept adevărata sa pasiune. Poate nu surprinzător, cărţile sale dezvăluie ordinea şi structura unei minţi matematice. Dar în timp ce în multe dintre ele regăsim abordări realiste, frecvent apar şi elemente de fantastic. Indiferent de temă, scrisul lui Bogdan Suceavă oscilează între comic şi tragic, între liniştit şi exploziv, între fizic şi metafizic.” (Ehren Schimmel, Sanda Cordos, Review of Contemporary Fiction)

Număr de vizualizări :1487


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro