“Kapitalism – Reţeta noastră secretă”, nominalizat la “Prix Europa”

oct. 19th, 2010 | By | Category: Postcard

Documentarul „Kapitalism – Reţeta noastră secretă”, în regia lui Alexandru Solomon, a fost nominalizat la premiile “Prix Europa”. Ediţia din acest an a “Prix Europa”, o competiţie media europeană dedicată producţiilor TV, radio şi new media, are loc la Berlin, în perioada 16 – 23 octombrie 2010. În total, anul acesta, au fost selectate 220 de producţii din cele 543 înscrise, la nouă categorii de premii.  „Kapitalism – Reţeta noastră secretă” va fi proiectat în data de 22 octombrie 2010, la Berlin. Cele 12 premii, care vor fi acordate pe 23 octombrie 2010, au o valoare de 6.000 de euro fiecare.

Documentarul „Kapitalism – Reţeta noastră secretă” îi adună pe cei mai mediatizaţi magnaţi români şi încearcă să afle cum au reuşit. Urmărindu-i la ei acasă, în reuniuni de afaceri sau în croazieră cu iahtul – regizorul şi-a propus să afle care e reţeta succesului lor financiar. Din distribuţie fac parte Dinu Patriciu, George Becali, George Copos, Dan Diaconescu, Ioan Niculae, George Pădure şi Dan Voiculescu.

Alexandru Solomon este unul dintre cei mai importanţi regizori de film documentar din România. În ultimii ani, a semnat regia a peste zece documentare de lung şi scurt metraj, printre care „Marele jaf comunist”, „Război pe calea undelor” şi „Apocalipsa după şoferi”.

Documentarul de lung metraj „Kapitalism-reţeta noastră secretă” este o coproducţie Hi Film Productions şi Seppia, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Centre National de la Cinematographie (Franţa) şi al Programului Media al Uniunii Europene.

„Kapitalism – Reţeta noastră secretă” a fost lansat în cinematografele din România pe 23 aprilie 2010, iar din noiembrie va fi disponibil şi pe DVD.

Număr de vizualizări :1410


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro