“Frumoasa din ceaţă” de Manuel de Lope

oct. 24th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO a apărut volumul “Frumoasa din ceaţă” de Manuel de Lope, în traducerea lui Darius Dragomir.

Amanta unui general în retragere, tânăra muză a scriitorilor şi poeţilor, un medic prieten care întreţine relaţii sexuale cu un copil singuratic, un avocat debutant venit din capitală care va vedea mai multe lucruri decât îşi imaginase vreodată sunt câteva dintre personajele care vor dezvolta relaţii neclare şi încordate, calde, dar înşelătoare, impregnate cu amintirea plenitudinii pierdute şi cu vizibilă decădere.

“Manuel de Lope este un nume fundamental al romanului spaniol de la acest sfârşit de secol”, a scris. El Pais.

Manuel de Lope s-a născut la Burgos în 1949, a studiat economia şi ingineria laMadrid unde a luat parte la tumultuoasele evenimente din 1967, 1968. În 1969, după ce a fost închis câteva luni din motive politice, s-a mutat laMontpellier în Franţa şi a obţinut o catedră în cadrul departamentului de spaniolă a universităţii din oraş.

În 1992, după ce a petrecut mai mulţi ani în Londra, Geneva şi Paris, s-a întors definitiv în Spania. După ce a scris primul său roman în franceză – în 1983, “L’automne du siècle”, alege să scrie în limba spaniolă romanele care în scurt timp vor deveni celebre şi publicate în toată lumea.

Număr de vizualizări :1379


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro