O nouă ediţie a “Atelierelor relaţionale” (“atelierelaţionale”)

sept. 23rd, 2010 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 25 septembrie 2010, ora 17:00, la Cafeneaua Dalles (Bdul Nicolae Bălcescu nr. 18, Bucureşti) va avea loc o nouă ediţie a “Atelierelor relaţionale”, cu tema “Direcţiile poeziei azi”. Invitatul ediţiei este Claudiu Komartin. Moderator: Răzvan Ţupa.

A treia sesiune de “atelierelaţionale” este dedicată direcţiilor pe care le urmează poezia scrisă în prezent. De obicei, se vorbeşte despre un stil sau altul al poeziei, aşa cum am fost învăţaţi la şcoală. În realitate, cele mai multe curente literare s-au suprapus, astfel încât efortul creativ nu poate fi limitat la o singură şcoală literară.

Dezbaterea şi lectura pe care o va oferi invitatul este însoţită de prezentarea revistei “Poesis Internaţional”, publicaţia de poezie care îşi propune să ofere spaţiu deopotrivă creatorilor majori, cât şi celor aflaţi la început, fără să se limiteze la o singură orientare poetică. Discuţia va fi ilustrată cu proiecţii de imagini video cu poeţi români şi străini, inclusiv un fragment de documentar despre poezia underground cehă, subtitrat în limba engleză.

Bursa de poezie şi microfonul deschis

Cei care au primit caiete de poezie la primele două ediţii, sunt invitaţi să vină cu ele şi la această ultimă întâlnire din luna septembrie, pentru a trage împreună concluziile acestei prime serii de ateliere. În plus, rămâne deschisă invitaţia adresată publicului, de a performa în faţa publicului de la Dalles poemele proprii sau cele care vă plac. La această ediţie vom relua bursa de poezie, iar publicul este invitat să aducă texte şi să facă propuneri de poeţi pe care ar plăti să îi vadă. De asemenea, vor fi continuate dezbaterile privind antologia de poezie pentru sms şi vor fi dezvăluite noile proiecte pe care atelierele le vor lansa în luna octombrie 2010.

Număr de vizualizări :1244


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro