O carte-eveniment: “Jurnale” de George Orwell

sept. 26th, 2010 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Polirom va apărea la sfârşitul lunii septembrie 2010, o carte– eveniment, “Jurnale” de George Orwell, o perspectivă din interior asupra vieţii unuia dintre cei mai inteligenţi scriitori şi vizionari ai secolului XX.

Volumul va apărea în traducerea lui Vali Florescu, după o ediţie îngrijită de Peter Davison. “Jurnale” adună cele unsprezece jurnale păstrate ale lui Orwell, oferind o imagine subiectivă a vieţii sale, de la aventura pe care a trăit-o în 1931 în lumea culegătorilor de hamei şi până în ultimele sale zile, din spital. Din aceste sute de însemnări se naşte, copleşitoare, imaginea unuia dintre cei mai profunzi comentatori ai celui de-al Doilea Război Mondial, critic necruţător al falsităţilor şi incoerenţelor sociale şi politice ale vremii sale şi diagnostician fără cusur al caracterului uman.

Număr de vizualizări :1515


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro