Începe stagiunea de toamnă a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova

sept. 23rd, 2010 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 25 septembrie 2010, are loc deschiderea stagiunii 2010-2011 a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

Instituţia Teatrului Naţional „Marin Sorescu” este pregătită încă o dată, să ofere publicului o stagiune bogată în spectacole de referinţă.

Începând cu ora 17:00, va avea loc spectacolul „Doar Hamlet” în regia Alinei Rece, cu Adrian Andone într-un one-man-show shakespearian debordant. Spectacolul va avea loc la sala „Ion D. Sîrbu” a Teatrului Naţional „Marin Sorescu”.

De la ora 19:oo, la sala „Amza Pellea”, veţi putea vedea spectacolul „Balconul” de Jean Genet, importantul scriitor contestatar al anilor ‘60, în regia lui Nicu Nitai (Israel), o satiră de zile mari, considerată capodopera autorului francez, din specia de referinţă Grand-Guignol, după cum remarca cronicarul teatral al revistei The New Yorker, în 1957, la montarea sa în SUA. În Franţa piesa a fost jucată abia în 1960.

„De la balconul Julietei lui Shakespeare la Balconul Irmei lui Genet calea e lungă, dar logică. Ingenuitatea dragostei pure devine profesionalismul emoţiei remunerate iar Balconul se redescoperă ca platforma atemporală a tuturor regimurilor, de unde stâlpii societăţii îşi exersează cu frenezie şi dexteritate „spălătoria creierelor maselor” asudate şi înfometate de hrană materială şi spirituală, de pâine şi de iluzii.

„Balconul” lui Genet ne transmite cu un umor subtil la nivele diferite de culori şi imagini, tristeţea, ridicolul existenţei umane, legând în mod genial erotica cu puterea de …iluzia cu realitatea brutală.”, a spus Nicu Nitai.

Număr de vizualizări :1651


One Comment to “Începe stagiunea de toamnă a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova”

 1. Felicitari pentru blog.
  Vrei sa razi romaneste ?
  As dori sa ne lasa-ti un link la:
  http://raziromaneste.blogspot.com/
  unde incercam sa adunam cei mai mari actori de comedie
  si sa putem trimite oameni la articolul dumneavoastra.
  Zi de zi noi filme inedite cu cei mai mari actori de comedie:
  Grigore Vasiliu Birlic
  Dem Radulescu
  Puiu Calinescu
  Jean Constantin
  Marius Pepino
  Stefan Mihailescu Braila
  Alexandru Giugaru
  Radu Beligan
  Stefan Banica Senior
  Ion Lucian
  Amza Pellea
  Toma Caragiu
  Alexandru Arsinel
  Nicu Constantin
  Rodica Popescu – Bitanescu
  Stella Popescu
  Florin Piersic
  Dan Puric

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro