Deţinuţii-actori din Târgu-Jiu fac „Transfer de personalitate” cu elevii

sept. 29th, 2010 | By | Category: Postcard

Membrii trupei de teatru „Şansa” din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu prezintă astăzi, 30 septembrie 2010, în premieră, alături de câţiva elevi de la două licee din Gorj, piesa de teatru „Transfer de personalitate”. Premiera va avea loc la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, de la ora 11:00.

„Transfer de personalitate” este o adaptare după schiţa lui Jaroslav Hasek, pusă în scenă de  actorul Ion Alexandrescu, de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu. Acesta a semnat scenografia şi regia şi, pe bază de voluntariat, a făcut repetiţii cu trupa de teatru „Şansa”, dar şi cu 7 elevi de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru şi Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu. Adolescenţii au fost premiaţi în luna iulie a acestui an la Festivalul de teatru pentru elevi „Stanciovici-Brănişteanu”. Repetiţiile pentru această piesă au început din luna iulie şi s-au desfăşurat atât în cadrul Penitenciarului, cât şi în sala de spectacol a Teatrului „Elvira Godeanu”, acolo unde va avea loc şi premiera. Trupa de teatru din penitenciar va participa cu acest spectacol la selecţia pentru Festivalul Naţional de Teatru al Deţinuţilor „Exit”, organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în parteneriat cu Asociaţia Art Fusion,  finanţat cu suportul Comisiei Europene, prin Programul Tineret în Acţiune.

Participarea la astfel de activităţi artistice a fost inclusă în programul anual “Comunicare prin artă” coordonat de comisarul Lucia Prunariu şi de actorul Ion Alexandrescu. La eveniment au fost invitaţi să participe studenţi, profesori universitari, elevi, copii asistaţi din centrele de plasament din Gorj, reprezentanţi ai Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Gorj, parteneri locali, reprezentanţii asociaţiei „Adhoc Mediterranee”, actori, persoane private de libertate şi personal din cadrul penitenciarului.

Dorina Cioplea

Număr de vizualizări :2430


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro