Comedia “Nuntă în Basarabia”, pe ecranele din România

sept. 25th, 2010 | By | Category: Eveniment

Comedia “Nuntă în Basarabia” în regia lui Nap Toader (Napoleon Helmis), coproducţie România, Republica Moldova şi Luxemburg a avut premiera în România pe 23 septembrie 2010, în prezenţa Excelenţei Sale Iurie Renita, Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, şi a numeroase personalităţi din presa şi industria cinematografică din România.

Peste 400 de spectatori au răspuns invitaţiei la lansarea filmului. Sala cea mai  mare a multiplexului Movieplex Plaza din Bucureşti s-a dovedit a fi neîncăpătoare, iar la final publicul a  aplaudat minute întregi echipa de realizatori.

La Chişinău, unde “Nuntă în Basarabia” a fost lansat în 17 septembrie 2010, filmul a reuşit deja ca după numai o săptămână de exploatare să înregistreze 4.500 de spectatori, în condiţiile în care proiecţiile se realizează într-o singură sală cu o capacitate de aproximativ 300 de locuri. La cererea publicului a fost dublat numărul proiecţiilor, iar filmul va rula şi în acest weekend.

“Nuntă în Basarabia” va putea fi vizionat în cinematografele din Bucureşti începând cu data de 24 septembrie 2010, la Cinema City Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Hollywood Multiplex, Patria, Movieplex şi Băneasa Drive in Cinema. În aceeaşi perioadă, filmul va rula şi în Cluj la Odeon Multiplex şi Cinema City precum şi la Constanţa la Cityplex.

Nuntă în Basarabia” este povestea unor tineri, el bucureştean, ea din Chişinău, proaspăt căsătoriţi care decid să facă nuntă cu dar, în speranţa că vor scoate banii necesari avansului pentru o locuinţă. Cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Nap Toader îi are în  distribuţie pe  actorii: Vlad Logigan, Victoria Bobu, Constantin Florescu, Igor Chistol, Viorica Geanta -Chelbea, Corina Druc, Silvia Berova şi Igor Caras. Imaginea filmului e semnată de Silviu Stavilă, muzica de Anatol Ştefăneţ, montajul de Corina Stavilă, sunetul de Mihai Bogos, scenografia şi costumele de Svetlana Mihăiliescu.

Nuntă în Basarabia” este coprodus de Mediana Communication – Timişoara, OWH Studio – Chişinău şi Donat Etienne- Luxembourg, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Informaţii suplimentare despre film sunt disponibile pe pagina web www.NuntaInBasarabia.ro.

Număr de vizualizări :1379


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro