„Jurământul” de John Lescroart

sept. 5th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO a apărut volumul „Jurământul” de John Lescroart, un thriller juridic, în traducerea lui Bogdan Marchidanu.

Când şeful uneia dintre cele mai mari instituţii medicale din San Francisco moare în propriul spital, nimeni nu se îndoieşte că moartea a fost cauzată doar un accident rutier nefericit. Însă autopsia dezvăluie faptul că ceea ce l-a ucis a fost o supradoză de potasiu şi medicul său curant, Eric Kensing, devine suspectul principal. Detectivul Abe Glitsky, însărcinat cu investigaţia, face tot posibilul să găsească dovezi incriminatorii. De cealaltă parte a baricadei, prietenul său, avocatul Dismas Hardy vrea să-şi apere clientul, convins de nevinovăţia acestuia, în urma unei descoperiri terifiante – prea mulţi pacienţi au murit, mulţi victime ale crimei… şi se pare că spitalul e vinovat de moartea lor. Astfel, Hardy trebuie să dezvăluie o conspiraţie a lăcomiei şi violenţei înfăptuite de oameni care iau vieţile pe care au jurat să le ocrotească. Un roman palpitant care pune vieţi – şi o prietenie de lungă durată – într-un pericol imens, “Jurământul” de Lescroart este unul dintre cele mai bune romane ale autorului.

John Lescroart a scris primul său roman în timpul colegiului şi pe al doilea la un an după ce a absolvit Cal Berkeley în 1970, însă nu a încercat să le publice decât 14 ani mai târziu, la îndemnul soţiei sale. În prezent locuieşte cu familia sa în California de Nord. Cărţile sale au fost traduse în 16 limbi şi vândute în peste 75 de ţări.

Număr de vizualizări :1595


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro