“Ziua internaţională a democraţiei” serbată prin lansări de carte şi audiţii muzicale

sept. 9th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 15 septembrie 2010, ora 17:00, în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovina din Suceava are loc lansarea volumului “La anul, la Ierusalim, o carte” de Angela Furtună, Editura Biblioteca Bucovinei, 2009. Ilustraţia copertei îi aparţine artistului Devis Grebu. Evenimentul ce se va desfăşura de Ziua internaţională a democraţiei, intitulat “Libertate prin artă”, va cuprinde şi audiţii muzicale “In memoriam Dinu Lipatti”.

Decizia privind sărbătorirea zilei de 15 septembrie 2010 a fost luată de Adunarea Generală a ONU, la 8 noiembrie 2007, ca rezultat al unei propuneri avansate iniţial de Qatar şi de un grup de 8 state, printre care şi România.

Contribuţia României la promovarea conceptelor şi practicilor democratice în plan internaţional a inclus: Găzduirea celei de a treia Conferinţe Internaţionale a Democraţiilor Noi sau Restaurate – Bucureşti, 2 – 4 septembrie 1997; Asigurarea Preşedinţiei mişcării Democraţiilor Noi sau Restaurate în perioada 1997-2000; Iniţierea şi promovarea, în perioada 2000 – 2005, în cadrul Adunării Generale a ONU şi al Comisiei Drepturilor Omului, a unei serii de rezoluţii privind democraţia, statul de drept şi drepturile omului; Organizarea unei conferinţe sub-regionale, în cadrul procesului Comunitatea Democraţiilor, cu tema Parteneriatul dintre guverne, societatea civilă şi organizaţiile internaţionale pentru întărirea democraţiei – Bucureşti, 14-15 noiembrie 2003; Coordonarea, în perioada 14 -16 februarie 2005, sub auspiciile Comunităţii Democraţiilor, a unei Misiuni internaţionale de experţi pentru schimb de experienţă şi asistenţă democratică în Georgia; Asigurarea, în 2007, a preşedinţiei Grupului de lucru nr. 3 (GL 3) privind cooperarea regională şi inter-regionala pentru guvernare democratică, al Comunităţii Democraţiilor; Contribuţii voluntare la Fondul ONU pentru Democraţie şi la Fondul ONU pentru Asistenţă Electorală; Reprezentarea Grupului est-european la ONU în Consiliul Consultativ al celei de-a şasea Conferinţe Internaţionale a Democraţiilor Noi sau Restaurate şi în Consiliul Consultativ al Fondului Natiunior Unite pentru Democraţie.

Număr de vizualizări :1717


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro