“Viaţa mea cu Saddam Hussein” de Parisoula Lampsos şi Lena Katarina Swanberg

sept. 17th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Pandora M a apărut volumul Viaţa mea cu Saddam Hussein” de Parisoula Lampsos şi Lena Katarina Swanberg, în colecţia “Reality Shock”, în traducerea Sânzianei Demian.

Parisoula Lampsos a fost, timp de 30 de ani, amanta lui Saddam Hussein. L-a întâlnit la o petrecere la vârsta de 16 ani şi, începând din acel moment şi până în ziua în care a fost nevoită să fugă din Irak pentru a-şi salva  viaţa, nu s-a putut elibera de sub influenţa lui.

De când a cunoscut-o, Saddam a considerat-o pe Parisoula proprietatea lui, chiar şi după ce ea s-a căsătorit şi a avut copii. Pe soţul ei l-a trimis în surghiun şi i-a confiscat proprietatea.

Fiică unică a unei familii bogate din Grecia, Parisoula Lampsos s-a născut la Beirut şi a trăit în Irak în perioada de dinaintea venirii la putere a lui Saddam, perioadă în care, graţie petrolului, ţara a cunoscut o creştere economică fantastică. Fiind o adolescentă frumoasă şi spirituală, Pariosula era supranumită „Prinţesa Bagdadului“.

Parisoula Lampsos a fugit din Irak în 2001. A fost o călătorie extrem de dramatică, a durat un an întreg şi s-a încheiat în Thailanda, unde a obţinut protecţie americană. Trăieşte în Suedia, din anul 2003.

Număr de vizualizări :1556


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro