“Valea pământului” de Ion Bogdan

sept. 1st, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Editura Dacia XXI a publicat, de curând, volumul “Valea pământului” de Ion Bogdan, colecţia “Scriitorii la ei acasă”.

“Ion Bogdan (Dumitru Iuga) este un renumit etnofolclorist, cu merite incontestabile în descifrarea însemnelor ce ţin de stadiul profund, nemişcător al tradiţiei. Dar Ion Bogdan, dincolo de apostolatul său din domeniul culturii tradiţionale maramureşene este şi un excepţional poet, a cărui operă se înscrie într-o geografie literară exemplară, făcând din Săliştea de Sus, nu doar un spaţiul binecuvântat de Dumnezeu prin frumuseţe şi hărnicie, ci şi un loc al poeţilor reprezentativi pentru literatura română.” , a scris Ion Vădan pe coperta patru a volumului.

“Ion Bogdan…este…un elev al lui Lucian Blaga de la care vine ideea de a sacraliza natura, de a popula universul fizic cu zei. Din Blaga vin de asemenea laudele materiei şi spiritului, misterului cosmic…Versul…are suavităţi de litanie.”, a scris Alexandru Piru pe coperta patru a acestui volum.

Număr de vizualizări :1498


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro