“Temele poeziei azi”, cu Sorin Despot şi Gabriel Daliş

sept. 17th, 2010 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 18 septembrie 2010, ora 17:00, la cafeneaua Dalles (Bd. Nicolae Bălcescu nr. 18, Bucureşti) are loc a doua sesiune a “Atelierelor relaţionale”. Invitaţi: Gabriel Daliş şi Sorin Despot. Moderator: Răzvan Ţupa. A doua sesiune va avea drept punct de plecare “Temele poeziei azi.”

A doua sesiune de ateliere relaționale este dedicată temelor care străbat poezia scrisă în prezent. În istoria poeziei, temele în jurul cărora se organizau demersurile creative au fost criterii de clasificare a genurilor poetice.

În faţa publicului de la Cafeneaua Dalles (intrare prin Librăria Dalles) vor veni doi poeţi tineri care sunt invitaţi să ţină piept propunerilor şi provocărilor dumneavoastră. Atelierele relaționale introduc un format nou de încurajare a lecturii creative și de formulare a instrumentelor prin care poezia contemporană interacționează cu evenimentele actualității.

Bursa de poezie şi de microfon deschis, pentru public.

Cei care au primit caiete de poezie la prima ediţie sunt invitaţi să vină cu ele şi la această ediţie. Cei ce vin pot să citească la cafeneaua Dalles poemele proprii sau cele care le plac. La această ediţie se va relua bursa de poezie, iar publicul este invitat să aducă texte şi să facă propuneri de poeţi pe care vor  să îi vadă.

Sorin Despot este un pseudonim literar. Numele din buletin al autorului este Sorin Staicu. S-a născut la Buzău şi este membru al Asociaţiei Române pentru Dezbatere, Oratorie şi Retorică. Dacă îl intrebi cu ce se ocupă, îţi va răspunde că face freelance copywriting, PRomovare culturală şi traduceri. A debutat cu volumul “Apasă”, Cartea Românească, 2010.

Gabriel Daliş s-a născut la Rădăuţi şi a debutat în 1996 cu volumul “Semnale de sâmbătă”. De atunci a mai publicat alte trei volume de poezie şi anul acesta editura Charmides a lansat “Până mereu”, o antologie care include texte selectate din cărţile sale de până acum.

Număr de vizualizări :1427


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro