“Scriitopia” de Mihaela Ursa

sept. 15th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Editura Dacia XXI a publicat, de curând, volumul “Scriitopia” de Mihaela Ursa, în colecţia “Scriitorii la ei acasă”.

“Mihaela Ursa, eseist, critic şi teoretician literar s-a impus, mai ales în ultimii ani prin amploarea proiectelor şi eleganţa expresiei, cât şi printr-o prezenţă constantă în spaţiul de dezbatere academic, cât şi literar. Prin demersurile sale, spiritul locului Sângeorz Băi se logodeşte cu cel al unui Cluj dominat de un aer cărturăresc, de nedesminţit.”, a scris pe coperta patru a volumului Ion Vădan.

“Aş putea spune că am citit Scriitopia ca pe un roman, dacă mi-ar plăcea aşa de mult romanul. E o carte care creează scenarii (teoretice), personaje care doar prin numele lor sunt purtătoare de poveşti (filosofice, teoretice), multe trasee, intersectări, circuite, linii de fugă specifice literaturii care-mi place mie.”, a scris Simona Popescu.

Număr de vizualizări :1741


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro