“Natasha” şi povestea cerşitului

sept. 17th, 2010 | By | Category: Eveniment

Luni, 20 septembrie 2010, ora 19:00, la Centrul Ceh (Strada Ion Ghica 11, Bucureşti) are loc proiecţia filmului “Natasha”, regizat de Ulli Gladik. Filmul va fi proiectat în prezenţa regizoarei. Evenimentul este organizat de Centrul Ceh cu susţinerea Pilsner Urquell, în colaborare cu Forumul Cultural Austriac.

“Natasha” este un film onest şi liniştit, care poate va contribui la schimbarea mentalităţii despre cerşit şi cauzele acestuia. Personajul principal, Natasha este o cerşetoare din Bulgaria care are un handicap şi care călătoreşte des în Austria, cu scopul de a câştiga prin acest handicap bani pentru întreţinerea familiei.

Regizoarea Ulli Gladik o întâneşte pe cerşetoarea Natasha în Graz, şi după mai multe discuţii, o însoţeşte pe tânăra ţigancă bulgăroaică la casa ei din Breznika, un oraş din apropierea Sofiei.

Părerile oamenilor despre cerşetori sunt împărţite. Unii sunt impresionaţi de privirile triste sau de bolile lor şi îi susţin, iar alţii cred că, cerşitul nu este decât o afacere profitabilă.

Trailer-ul filmului poate fi vizionat aici.

Pentru mai multe detalii, intraţi pe www.czech-it.ro, pe www.austriacult-bucuresti.ro sau contactati-ma.

Număr de vizualizări :1585


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro