“Morgen”, în regia lui Marian Crişan, pe ecranele din România

sept. 29th, 2010 | By | Category: Eveniment

Începând cu 1 octombrie 2010, lungmetrajul “Morgen”, în regia lui Marian Crişan, va rula în cinematografele din România. Filmul a câştigat, de curând,  patru premii foarte importante la Festivalul de Film de la Locarno, printre care Premiul Special al juriului, acordat celei de-a doua “cea mai bună producţie” din competiţia internaţională.

Acest film reprezintă debutul în lungmetraj al lui Marian Crişan. Regizorul Marian Crişan a câştigat în 2008, la Festivalul de Film de la Cannes, trofeul Palme d’Or pentru “Cel mai bun scurtmetraj”, cu “Megatron”. Tot în 2008, regizorul a mai lansat documentarul “Luni”, care prezintă o zi din viaţa cântăreţului de hip-hop Tudor Sişu.

“Morgen” ni-l prezintă pe Nelu, în vârstă de 40 de ani, care lucrează ca agent de pază într-un supermarket din Salonta – un orăşel de pe graniţa româno-ungară. Pentru NELU, zilele trec la fel: în zori pescuieşte, apoi merge la lucru, iar seara se întoarce acasă. NELU trăieşte împreună cu soţia într-o casă izolată pe un câmp în afara oraşului. Problema lor în aceste zile e repararea acoperişului.

Într-o zi, NELU pescuieşte ceva neobişnuit: un emigrant care vrea sa treacă graniţa ilegal… Emigrantul îi oferă lui NELU bani pentru a-l ajuta sa treacă dincolo. Fără să înţeleagă exact ce îi comunică emigrantul, NELU ia banii şi îi promite că îl va ajuta sa treaca graniţa mâine… MORGEN…

“Morgen” este o producţie MANDRAGORA, în colaborare cu SLOT MACHINE şi KATAPULT FILM, cu sprijinul CENTRULUI NAŢIONAL al CINEMATOGRAFIEI România, MAGYAR MOZGÓKÉP KÖZALAPÍTVÁNY, TV2 şi “les films du losange”.

Număr de vizualizări :1380


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro