“Micul prinţ” de Antoine de Saint-Exupéry, o ediţie pop-up de colecţie, cu ilustraţiile autorului

sept. 9th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Zilele trecute, Editura RAO a publicat volumul “Micul prinţ” de Antoine de Saint-Exupéry, în traducerea Ilenei Cantuniari, o ediţie pop-up de colecţie, cu ilustraţiile autorului. Până în acest moment, 134 de milioane de exemplare ale volumului “Micul Prinţ” s-au vândut în întreaga lume.

De 67 de ani, “Micul prinţ” îşi cucereşte cititorii, devenind un mit care a captivat întreaga planetă. Un gen aparte, fiind în acelaşi timp şi poveste poetico-filosofică şi mit iniţiatic, cartea ne aduce în prim-plan valorile umane, responsabilitate şi legătură între oameni, toleranţă şi spirit

de aventură. Este un titlu accesibil tuturor categoriilor de vârstă, o poveste simplă şi fermecătoare, spusă într-un limbaj simplu, dar plin de poezie. O poveste încântătoare despre copilărie, singurătate şi prietenie.

Prezenta ediţie pop-up, în care aproape toate ilustraţiile sunt în relief, este cadoul ideal pentru copiii de toate vârstele care îl îndrăgesc pe “Micul prinţ”, dar şi pentru cei care de-abia acum au şansa să îl descopere.

Antoine de Saint-Exupéry s-a născut la data de 29 iunie 1900 în Lyon. A fost romancier, eseist şi reporter francez, aviator căzut pe frontul antifascist. S-a făcut cunoscut unui cerc larg de cititori în special datorită povestirii “Micul Prinţ”, una din cele mai răspândite căråi din lume. În 1921 intră în aviaţia franceză şi, în 1926, devine pilot de linie al unei companii particulare. La începutul celui de-al Doilea Război Mondial se înroleazã în Aviaţia militarã franceză şi, după armistiţiul din 1940, părăseşte Franţa şi se stabileşte la New York. În toamna anului 1942, odată cu debarcarea trupelor aliate în Africa de Nord, Saint-Exupéry părăseşte America şi îşi reia activitatea de pilot de război. După o perioadã de instructaj în Statele Unite ale Americii, participă, începând din 1943, la mai multe misiuni în Africa, Sardinia şi Corsica. În timpul unui zbor de recunoaştere deasupra Mării Mediterane la 31 iulie 1944, avionul său este doborât, şi Antoine de Saint-Exupéry este considerat de atunci dispărut.

Număr de vizualizări :3940


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro