“Julieta” de Anne Fortier, o abordare modernă a unei poveşti vechi

sept. 2nd, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia “Chic”, a apărut volumul “Julieta” de Anne Fortier, în traducerea Mihaelei Negrilă.

Plin de mister, pasiune şi suspans, romanul “Julieta” este o abordare inedită şi îndrăzneaţă a poveştii de dragoste care a stat la baza celebrei piese shakespeariene “Romeo şi Julieta”. Cartea, a cărei acţiune se petrece, în cea mai mare parte, în decorul romantic al oraşului Siena, descrie aventurile incredibile ale tinerei Julie Jacobs. Primind drept moştenire cheia unui seif misterios, aceasta descoperă că este urmaşa frumoasei Giulietta, a cărei iubire tragică pentru Romeo a zguduit nu doar Italia medievală, ci lumea întreagă. Căutând să dezlege misterul unei fabuloase comori de familie, Julie află în curând că cele peste şase secole care o despart de evenimentele din 1340 n-au stins nici duşmănia ancestrală dintre cele mai puternice clanuri ale Sienei, nici blestemul ce pare să apese în continuare asupra lor şi căruia este pe cale să‑i cadă ea însăşi victimă. Singurul lucru capabil să împiedice acest deznodământ este apariţia providenţială a lui Romeo – asta dacă Julieta reuşeşte să‑l recunoască sub actuala lui înfăţişare.

„Anne Fortier jonglează cu măiestrie cu întorsăturile de situaţie şi pistele false, iar rezultatul este o poveste de dragoste plină de suspans, un Cod al lui Da Vinci destinat femeii inteligente şi moderne.”, a scris Publishers Weekly despre acest volum.

Număr de vizualizări :2367


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro