“Incubatorul de condeie”

sept. 14th, 2010 | By | Category: Postcard

În perioada 15 septembrie-15 noiembrie 2010, se va desfăşura Concursul Literar Naţional “Incubatorul de condeie”, o iniţiativă a ADLITTERA Project şi d’Avid Communication Boutique. Incubatorul de condeie” vine în sprijinul scriitorului amator din România, îi oferă spaţiul unde săşi afirme aptitudinile literare şi unde să fie stimulat, dar, mai ales, îi oferă o recompensă, publicarea şi promovarea sa de editurile partenere ale concursului. „Incubatorul de condeievrea să ofere o motivaţie tuturor celor talentaţi, să nu se oprească din scris. Totodată, “Incubatorul de condeie” vrea să crească interesul pentru cultură, educând tinerii prin lectură şi creându-le un spaţiu alternativ şi mult mai apropiat de gustul lor pentru a se exprima liber.

Competiţia, organizată la nivel naţional, este deschisă tuturor autorilor ale căror lucrări nu au mai fost publicate, cei interesaţi putând să îşi înscrie manuscrisele până la data de 15 octombrie 2010.

“Incubatorul de condeie” este compus din patru faze de proiect. În prima fază, se va desfăşura procesul de selecţie a înscrierilor şi de jurizare. Înscrierile se fac în perioada 15 septembrie-15 octombrie 2010. Secţiunile pe care se desfăşoară concursul sunt: poezie, proză scurtă, scenariu.

A doua etapă cuprinde ateliere creative, ce vor începe în luna octombrie şi vor dura până la mijlocul lunii noiembrie, un vernisaj final cu o componentă de networking, evenimente desfăşurate în weekenduri.

A treia etapă este cea de premiere şi de publicare a câştigătorilor, premiere ce va avea loc în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus. Premiile acordate la fiecare secţiune,  constă în:

Premiul 1 – laptop

Premiu special – eBook Reader

Premiul 2 – voucher de cumpărături oferit de librăria parteneră

Premiul 3 – abonament la o publicație de cultură și artă

Mențiuni – abonament la “Lettre” – Institutul Cultural Român

Toți autorii publicați vor primi câte un volum din cartea în care le apare creația și diploma

A patra fază a proiectului este dedicată party-ului. Se va organiza câte un party la finalul fiecărei zile de premiere, vor cânta trupe de urban music, iar concurenţii sunt invitaţii.

Condiţii de înscriere& participare:

Concursul se adresează tuturor cetăţenilor români cu vârsta peste 18 ani şi cuprinde câteva secţiuni:

1. POEZIE

Tematică: poezie de dragoste

Fiecare concurent va trimite între minim 3 (trei) şi maxim 5 (cinci) poezii.

2. PROZA SCURTA

Fără tematică.

Creaţia literară va conţine maxim 5000 (cinci mii) de semne.

3. SCENARIU

Temă: reclamă la un produs cultural

Scurt metraj, reclamă.

Subiect: ficţiune realistă (concurentul inventează produsul cultural căruia îi va face reclamă. Exemplu: spot

publicitar pentru o piesă de teatru, un titlu de carte, o lansare album muzical, o premieră de film etc.).

– Concurentul „Incubatorului de condeie” trebuie să aibă peste 18 ani şi să deţină cetăţenie română;

– Concursul se desfăşoară pe trei secţiuni: poezie, proză scurtă şi scenariu;

– Participanţii se pot înscrie la orice secţiune, la două sau la toate;

– Textele trebuie să fie originale, nepublicate până la data înscrierii în concurs;

– Textele vor fi editate în Word, cu diacritice, caracterul Arial, poliță 14, spaţiu între rânduri de 1,5;

– Textele vor fi însoţite de o Fişă de participare (Pagina 1) care va conţine câteva date personale: nume şi prenume, adresă, telefon, vârstă, o fotografie de rezoluţie mare, motto, e-mail, etc.;

– Acordul cesionării dreptului de autor şi consimţământul de publicare se regăsesc în aceeaşi Fişă de participare (Pagina 2);

– Fiecare creaţie literară va fi scrisă într-un document individual;

– Nu se vor percepe onorarii sau comisioane de la nici un concurent.

– Nu există taxă de participare.

– Concurenţii vor fi înregistraţi într-o bază de date (protejată şi strict confidenţială), pentru trimiterea de informaţii şi confirmări.

Mai multe informaţii la: www.adlittera.com şi www.d-avid.ro

Număr de vizualizări :2857


3 Comments to ““Incubatorul de condeie””

 1. Paul Mihalache spune:

  Textele pot fi trimise prin mail? Daca da, la ce adresa si daca trebuiesc trimise prin posta normala, aceeasi intrebare: La ce adresa?
  Multumesc.

 2. cb spune:

  Draga Agentie de carte, iti multumim ca ai preluat intentia. Iti vom trimite un comunicat de presa pentru a-l posta. Cel postat aici e vechi si a suferit unele modificari. Salutari calde lui Dan.

  Draga Paul, regulamentul si detaliile sunt pe http://www.idc.adlittera.com

 3. ciorogar vasile spune:

  as vrea sa particip si eu,dar mi se pare ca e prea multa birocratie.se pote,mai simplu,am ceva poezii(scurte)sa aruncati o privire pe doua-trei,sau pe blog?va multumesc mult.Daca doriti,pagina mea de facebook-Ciorogar Vasile.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro