“Efectele procesului de interpretare a obiectului asupra unei priviri obiective” de Ciprian Ciuclea

sept. 24th, 2010 | By | Category: Proiecte

Vineri, 1 octombrie 2010, ora 18:00, la galeria de artă contemporană Recycle Nest din Bucureşti, are loc vernisajul expoziţiei  “Efectele procesului de interpretare a obiectului asupra unei priviri obiective”, a artistului Ciprian Ciuclea. Expoziţia este deschisă în perioada 1 octombrie- 30 octombrie 2010.

Gravor prin excelenţă, dar făcând şi video, fotografie, desen, instalaţie, Ciprian Ciuclea reuşeşte, cu fiecare expoziţie şi cu o insistenţă programatică, să destabilizeze confortul tradiţiei, altfel destul de firave, a gravurii din România. Reunite sub un titlu deopotrivă descriptiv şi abscons, de tratat ştiinţific iluminist, lucrările ce vor fi expuse la Recycle Nest, impunând prin competenţă – dacă nu chiar excelenţă – tehnică, par înconjurate de aura de neutră neprihănire a experimentului de laborator. Informaţia ştiinţifică, poate trivială, e ilustrată didactic, condensat, ca într-un manual de medicină, rece, înfiorător şi autoreferenţial. Secţionând multiplu ochiul / privirea care parcurge traseul de la obiect la creier şi înapoi, Ciprian Ciuclea pare să ofere o explicaţie asimilabilă certidunii. E certitudinea dată nu de vreo revelaţie accidentală, ci ca urmare a unui şir metodic de studii şi experimente meticuloase.

“De obicei nu propun un proiect până nu mi-e clar ce voi face, cum voi face sau cum va arăta în final în spaţiu. […] mă simt bine în “laborator”. Acolo proiectez fiecare detaliu, chiar cu riscul eşecului, mă joc, improvizez, găsesc soluţiile optime. Abia apoi propun proiectul.”, a spus Ciprian Ciuclea.

Număr de vizualizări :1292


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro