“Cum ar arăta viaţa fără fotografie?”, Ion Cucu în dialog cu un cristian (vol. I)

sept. 14th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Casa de Pariuri Literare va apărea primul volum de publicistică al periplului “Cum ar arăta viaţa fără fotografie?”, cu răspunsuri şi mărturisiri ample ale fotografului Ion Cucu, acordate intervievatorului său, un cristian, editor al Casei de Pariuri Literare .

„Sunt un conglomerat de emoţii, din mii de faţete de emoţii, care nu se pot ordona, pentru că atunci s-ar anula reciproc. Când pun mâna pe un aparat fotografic, îmi tremură mâna. Nu de vârstă, ci de emoţie. Cum să ai îndrăzneala ca, dintr-o cutie de tablă, cu ciob puţin oval, puţin şlefuit în faţă, să recreezi lumea, cum credeam eu? Ce crezi că face acea lentilă? Scoate imagini prin sufletul tău şi ia sufletul celui din faţa ta. Nu cumva sufletul odată luat e şi însufleţit? E clar că valoare e şi în cel care are cutia asta în mână şi umblă cu ea prin lume. În cazul meu, prin lumea scriitorilor.“ , a spus Ion Cucu.

Număr de vizualizări :1488


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro