“Competiţie sau cooperare în cadrul relaţiilor culturale”

sept. 20th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 23-25 septembrie 2010, Palatul Artelor din Budapesta găzduieşte Conferinţa Regională a Europei Centrale şi de Est pe tema: “Competiţie sau cooperare în cadrul relaţiilor culturale”. Conferinţa se concentrează asupra acestei regiuni a Europei, ale cărei rădăcini continuă să determine vieţile cotidiene ale ţărilor din zonă. Patrimoniul cultural comun se reflectă de asemenea şi în abordările şi reflexele diferite de ale ţărilor omoloage din Europa de Vest.
Scopul acestei manifestări este de a înlesni schimburile de experienţă în regiune, prin intermediul împărtăşirii propriilor erori sau eşecuri. În ciuda accentului aparent pus pe regiunea geografică cu delimitările sale strict cartografice, conferinţa doreşte să evite catalogarea hibridă a patrimoniului cultural al acestor ţări după sistemul ideologic al “europenismului”, şi se distanţează de toate curentele care operează cu diverse etichete sau cu conceptul de “exotism al Estului”, fără să se eschiveze de la a-şi asuma statutul de fortăreaţă a unei identităţi paralele, aceea a unei regiuni vii, în plină dezvoltare.

Număr de vizualizări :1418


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro