“Bărbatul din Nord” de Ion Iuga

sept. 9th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Editura Dacia XXI a publicat volumul “Bărbatul din Nord” de Ion Iuga, în colecţia “Scriitorii la ei acasă”.

“Ion Iuga (născut în Săliştea de Sus, judeţul Maramureş), poetul emblematic al unui Maramureş fabulos, în care bărbaţii coboară din icoanele pictate direct în preajma bisericilor de lemn, şi-n semeţia splendorii lor ţin să ne spună, fiecare în parte: Sunt cel mai frumos Bărbat din Nord!

Şi noi, ceilalţi, nu putem să nu-i credem. Ştim că aici frumuseţea este eternă şi prin magia cuvintelor din versurile lor, ni se dă proba acestui adevăr.”, a scris Ion Vădan pe coperta patru a volumului.

Număr de vizualizări :1841


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro