“Arhitectul” de Fahri Balliu, o poveste a lumii orientale

sept. 9th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Vremea a apărut volumul “Arhitectul” de Fahri Balliu, în colecţia “Scriitori străini”.

Volumul “Arhitectul” aduce în atenţia cititorilor personaje fascinante ale lumii orientale, într-o ficţiune inspirată din fapte istorice. Povestea înălţării splendidului monument Taj Mahal se împleteşte cu povestea vieţilor celor care-l iniţiază şi ale celor care-l clădesc, începând cu genialul arhitect albanez Mehmet Isa şi sfârşind cu frumoasa Mumtaz-Mahall, soţia defunctă a şahului Djahan.

Fahri Balliu este scriitor, ziarist şi patron de presă albanez. S-a născut în 1956 la Elbasan. A studiat la Universitatea din Tirana şi este licenţiat al Facultăţii de Istorie-Filozofie. A scris articole cu subiecte axate pe literatură şi artă, scenarii de filme şi culegeri de proză scurtă.

Număr de vizualizări :1727


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro