“Anluminură” de Paul Grigore

sept. 2nd, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Editura Dacia XXI a publicat, de curând, volumul “Anluminură” de Paul Grigore, în colecţia editorială “Scriitorii la ei acasă”.

“Opera poetică a lui Paul Grigore (născut în comuna Cămărzana, judeţul Satu Mare) este străbătută de la un capăt la altul de un sentiment tragic şi anticipativ al morţii. Destinul său frânt prea devreme a fost suficient să impună un nume de rezonanţă în poezia nouăzecistă. Paul Grigore are o personalitate covârşitoare şi un stil inconfundabil, alternând starea de exaltare imnică, aproape psalmică, cu cea utilizând recuzita postmodernă, a colajului fracturat în mii de faţete. Atunci când se apelează la metaforă, ea este “iluminată” de o energie emoţională aproape cristică, mântuitoare.”, a scris Ion Vădan pe coperta patru a volumului.

Număr de vizualizări :1805


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro