„Shakespeare. Lumea-i un teatru” de George Banu

aug. 29th, 2010 | By | Category: Eveniment

La Editura Nemira, în colecţia „Yorick”, a apărut volumul „Shakespeare. Lumea-i un teatru” de George Banu, în traducerea Ioanei Ieronim şi Ilenei Literra.

Shakespeare a scris pe zidurile celebrului Teatru Globe deviza „Lumea-i un teatru” şi nu a încetat să regăsească teatrul pretutindeni, în gesturile amanţilor sau în deciziile regizorilor, în strategiile servitorilor sau în meditaţiile înţelepţilor.

Antologia lui George Banu reuneşte pentru prima oară metafore, comparaţii, aforisme shakespeariene despre teatrul în viaţă, despre disimulare şi rol, despre improvizaţie şi reprezentaţie. Teatrul nu poate fi separat de om, iată ce descoperim graţie acestei scânteietoare antologii, o adevărată constelaţie poetică. Dar antologia relevă totodată şi experienţa lui Shakespeare ca meşteşugar al teatrului, care vorbeşte despre practica repetiţiilor şi relaţia cu publicul, despre seducţia mercantilă şi înrudirea cu visul.

Număr de vizualizări :1240


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro