„Conştiinţa lui Uezen” de Ionuţ Caragea

aug. 30th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Fides a apărut un nou volum semnat de Ionuţ Caragea, intitulat „Conştiinţa lui Uezen”. Scriitorul scrie acest roman sub pseudonimul Snowdon King, iar cartea este continuarea nuvelei „Uezen”, prezentă în antologia „Uezen şi alte povestiri”, Editura Fides.

Ilustraţiile din interiorul volumului şi designul copertei îi aparţin artistului Janos Miklos. Tehnoredactarea şi cuvântul înainte au fost realizate de editorul Dumitru Scorţanu, cel care l-a descoperit pe autor şi l-a susţinut pe parcursul celor 17 volume publicate.

Snowdon King (Ionuţ Caragea) s-a născut la 12 aprilie 1975 la Constanţa, şi este un scriitor român din diaspora, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iaşi. Trăieşte în Montréal, Canada şi este co-fondator şi vicepreşedinte al Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec. Este poet, prozator de ficţiune, critic, editor, autor de aforisme şi promotor literar.

Snowdon King (Ionuţ Caragea) a debutat în anul 2006, la Editura STEF din Iaşi, cu volumul de versuri „Delirium Tremens”. Colaborează cu numeroase reviste de literatură şi situri de poezie în limbile română, franceză şi engleză. Este publicat pe numeroase situri de citate celebre din România sau din străinătate. A obţinut mai multe premii la concursuri naţionale de poezie şi proză scurtă. Participă în 2007, 2008 şi 2009 la cel mai important concurs de ficţiune din România desfăşurat la Timişoara – Helion, fiind printre laureaţi la toate cele trei ediţii. În urma acestor rezultate a publicat la Editura Fides, prima sa carte de ficţiune intitulată „Uezen şi alte povestiri”.

Număr de vizualizări :1443


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro