„Buletin de Bucureşti” la Budapesta

aug. 2nd, 2010 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 4 august 2010, ora 19:00, la Institutul Cultural Român din Budapesta are loc proiecţia  filmul artistic românesc „Buletin de Bucureşti” (1982), în regia lui Virgil Calotescu, cu actorii Catrinel Dumitrescu, Mircea Diaconu, Octavian Cotescu şi Draga Olteanu-Matei.

„Buletin de Bucureşti” este una dintre cele mai cunoscute comedii de situaţie din cinematografia românească a anilor ’80 cu  mari actori ai scenei româneşti de teatru şi film.

După absolvirea Facultăţii de Agronomie, Silvia (Catrinel Dumitrescu) caută să obţină un buletin de Bucureşti care i-ar permite să rămână în Capitală. Ea se căsătoreşte formal cu şoferul de taxi Radu (Mircea Diaconu), care are buletin de Bucureşti şi mare nevoie de bani, în ideea că imediat va urma şi divorţul. Lucrurile iau o întorsătură neaşteptată odată cu sosirea părinţilor fetei (Draga Olteanu-Matei şi Octavian Cotescu), care nu bănuiesc nimic din ceea ce se ascunde în spatele acestei căsătorii.

ICR Budapesta a programat cinefililor, pentru vara lui 2010, comediile „Operaţiunea Monstrul”, „Buletin de Bucureşti” şi „Cuibul de viespi”.

Număr de vizualizări :1271


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro