“Zei mărunţi” şi “Seniori şi doamne” de Terry Pratchett

aug. 31st, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Rao au apărut două noi volume semnate de Terry Pratchett, care fac parte din celebra serie fantasy “Lumea Disc”: “Zei mărunţi”- traducător Bogdan Mihăilescu şi “Seniori şi doamne”, traducător Alice Popescu. Volumele din această serie se află, în mod constant, pe lista celor mai bine vândute cărţi, transformându-l pe Terry Pratchett într-un fenomen la nivel mondial.

Volumele lui Terry Pratchett se adresează unui public pasionat de literatură fantasy de calitate, iar recordurile pe care le obţin volumele sale, cu fani în întreaga lume, îi egalează pe J.R.R. Tolkien, Robert Jordan sau Christopher Paolini.

Despre volumul “Zei Mărunţi”, John Clute a scris în revista Interzone: “Cu siguranţă, cel mai bun roman din câte a scris Terry Pratchett, şi cea mai bună comedie.”

“Terry Pratchett este, pur şi simplu, cel mai bun scriitor umoristic al secolului 20”, a scris Brendan Wignall, în Oxford Times.

Terry Pratchett s-a născut în 1948 şi este unul dintre cei mai de succes scriitori britanici. Şi-a început cariera de jurnalist în 1965, iar primul cadavru l-a văzut la trei ore după începerea activităţii, căci la acea vreme experienţa de lucru nu era numai vorbă goală. După ce a ocupat toate posturile posibile în presa locală, s-a angajat la Regia Centrală a Energiei Electrice ca ofiţer de presă. Această perioadă a luat sfârşit în 1987, când i-a devenit limpede că a scrie despre LUMEA DISC era mult mai plăcut decât a munci de-adevăratelea. Mai scrie şi proză pentru tinerii cititori, iar din când în când este acuzat de literatură.

A fost distins cu Best SF/Fantasy Original Novel 1996, pentru: Maskerade, Feet of Clay, Hogfather; British Science Fiction Award în 1989, pentru volumul Piramide. A fost decorat cu Ordinul Imperiului Britanic în 1998. În 2009, a fost ridicat la rangul de Cavaler.

Terry Pratchett trăieşte în Wiltshire, cu soţia sa şi cu fiica lor, Rhianna. Consideră că “scrisul este cel mai bun mod de a te amuza de unul singur”.

Număr de vizualizări :1768


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro