“Visul lui Einstein şi alte eseuri” de Stephen Hawking

aug. 18th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

În colecţia “Ştiinţă” a Editurii Humanitas, a apărut volumul “Visul lui Einstein şi alte eseuri” de Stephen Hawking, în traducerea lui Gheorghe Stratan. Volumul a fost editat în promoţia „1…2…3… Ia ce carte vrei”.

 Stephen Hawking este fizicianul de excepţie care, imobilizat într-un cărucior, suferind din tinereţe de sindromul lateral amiotrofic, ţine legătura cu lumea printr-un calculator care „vorbeşte” în locul lui.

Ceea ce nu-l împiedică să se afle, prin studiile sale, în avangarda cercetărilor privind spaţiul, timpul, originea universului şi particulele elementare. Marele succes al cărţilor sale vine din popularizarea ştiinţei. “Scurtă istorie a timpului” şi “Universul într-o coajă de nucă” a schimbat perspectiva publicului asupra întrebărilor esenţiale ale fizicii. Volumul de faţă, superba lecţie de gândire creatoare, conţine deopotrivă pagini autobiografice şi eseuri ştiinţifice. Cartea se încheie cu un interviu al cărui punct de pornire e muzica: ce discuri ar lua Hawking cu el pe o insulă pustie?…

STEPHEN HAWKING s-a născut în 1942, exact în ziua când se împlineau trei sute de ani de la moartea lui Galileo Galilei. Contribuţiile sale în studiul găurilor negre l-au aşezat în rândul celor mai importanţi fizicieni teoreticieni ai momentului. Este titularul catedrei de matematică „Isaac Newton“ de la Universitatea Cambridge. În afară de articolele de specialitate din domeniul cosmologiei, a publicat “Scurtă istorie a timpului”, carte de mare succes destinată publicului larg, în care oferă o imagine intuitivă a cercetărilor de vârf din fizica fundamentală.

Număr de vizualizări :1433


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro