“Tablou pentru o poveste de dragoste” de Richard Milward

aug. 4th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

În colecţia “Funky Fiction” a Editurii Pandora M (Grupul editorial TREI) a apărut recent, în traducerea Ralucăi Maria Dumitru, volumul “Tablou pentru o poveste de dragoste” de Richard Milward.

„După ce am citit “Trainspotting”al lui Irvine Welsh, am scris şi eu, ca replică, o primă carte “Insane Doubts”, deşi habar n-aveam de sex sau droguri, abia dacă apucasem să beau un pic. Am trimis manuscrisul unei edituri, care mi-a răspuns: «Cum dracu’ vrei să ne convingi că ai doar …12 ani?». Aşa că mi-am dat foc certificatului de naştere.”, a scris autorul.

Conceput sub forma unui bloc compact şi scris parcă dintr-un foc continuu, “Tablou pentru o poveste de dragoste” urmăreşte drumul spre celebritate al lui Bobby Artistul, oferind în acelaşi timp un portret viu şi carismatic al unei lumi îmbibate de droguri, plină de fantezie şi profund disfuncţională. Eroii lui Milward, deşi pe buza prăpastiei, izbutesc, în marea lor majoritate, să se salveze ca prin miracol de la colaps. Şi Bobby Artistul – un fel de Klimt ingenuu –, şi Johnnie găsesc tăria să se sustragă drogurilor şi morţii, începând o nouă viaţă, iar partenerele lor, Georgie şi Ellen, doldora de iubire, le stimulează apetitul pentru existenţă şi normalitate.
Un roman impresionant, despre generozitate, nenoroc, curaj, inocenţă şi melancolie, un semn clar că niciodată, nici chiar în cea mai rea dintre lumile posibile, meciul nu este deloc pierdut, atâta vreme cât există iubire.
Născut în 1984, Richard Milward este autorul senzaţionalului debut “Mere” (Pandora M, 2009), carte pe care a publicat-o la numai 23 de ani şi care a devenit un bestseller internaţional, salutat cu mult entuziasm de critica literară.

Număr de vizualizări :1288


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro