“Polca bastarzilor” de Stephen Wright

aug. 29th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

În colecţia “Babel” a Editurii Nemira, a apărut de curând volumul “Polca bastarzilor” de Stephen Wright, în traducerea Ancăi Stoiculescu.

“Polca bastarzilor” pare atât o încrucişare ludică între John Barth şi John Waters, cât şi o piesă victoriană moralizatoare pusă în scenă de un regizor de filme deochiate.”, a scris The Washington Post.

„În secolul al XIX-lea, totul se întâmplă în văzul întregii lumi: misoginismul, lăcomia, rasismul. Era o lume profund incorectă moral şi politic, dar nimeni nu încerca să ascundă asta.”, a scris Stephen Wright.

Polca bastarzilor” este titlul unei caricaturi de dinaintea Războiului Civil, care înfăţişează o sală de bal în care aboliţioniştii albi dansează cu sclavii de culoare. Intenţia artistului a fost să lanseze un teribil avertisment, drapat în grotesc. Astăzi, tabloul este admirabil, ca şi romanul lui Stephen Wright.” (The New York Times)

Număr de vizualizări :1369


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro