“Mahala Rai Banda” la Festivalul Cultural al Stockholmului

aug. 8th, 2010 | By | Category: Eveniment

Vineri, 13 august 2010, Institutul Cultural Român de la Stockholm va participa la Festivalul Cultural din capitala Suediei printr-un concert organizat în colaborare cu Södra Teatern. Sub titulatura deja consacrată, The Gypsy Queens & Kings” vor concerta pe scena în aer liber din faţa Operei „Mahala Rai Banda, Florentina Sandu, Aurelia Sandu şi Tănţica Ioniţă (România), Esma Redzepova (Macedonia), Jony Iliev (Bulgaria), Lijljana Buttler (Serbia) şi Kaloome (Franţa). Evenimentul va fi precedat de un concert pe care trupa suedeză de muzică balcanică „Süperstar Orkestar” îl va susţine în faţa sediului ICR Stockholm din Oraşul Vechi, concert care plasează institutul pe harta Festivalului.

Concertul „The Gypsy Queens & Kings” este unul dintre cele mai aşteptate evenimente din programul din acest an. Taraful „Mahala Rai Banda” este binecunoscut publicului suedez în urma unui turneu organizat de ICR Stockholm şi „Södra Teatern” în toamna lui 2008. „Mahala Rai Banda” are în componenţă instrumentişti aparţinând mai multor generaţii, care, pe ritmuri de acordeon, vioară şi instrumente de suflat, combină tradiţii muzicale balcanice de o mare diversitate. Taraful este prezent în mod frecvent pe scene din Europa, dar şi din Japonia, SUA, Canada şi Brazilia.

Festivalul Cultural al Stockholmului (10 – 15 august 2010) este un eveniment de proporţii, care reuneşte anual artişti suedezi şi internaţionali. Concertele, spectacolele de teatru, circ şi varieté, instalaţiile de artă, atelierele de creaţii au loc pe câteva scene special amenajate şi în numeroase alte locaţii din întregul oraş. Este pentru a doua oară când Institutul Cultural Român de la Stockholm participă la festival; în 2006 a sprijinit participarea Tarafului de Haiduci, în colaborare cu acelaşi Södra Teatern.

Număr de vizualizări :1484


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro