“Jan Karski” de Yannick Haenel

aug. 29th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Nemira a apărut de curând, în colecţia “Babel”, volumul “Jan Karski” de Yannick Haenel, în traducerea lui Ion Doru Brana. Acest volum a primit premiile “Prix du Roman Fnac 2009” şi “Prix Interalie”.

„Karski este purtătorul unor fraze care îl depăşesc. Acest catolic practicant înţelege că Dumnezeu moare în el. Se conturează astfel întrebarea: unde era Dumnezeu în momentul existenţei Auschwitzului?“, a spus  Yannick Haenel.

Yannick Haenel aduce un omagiu unui om obişnuit care ar fi putut deveni cel mai mare erou al secolului XX dacă ar fi fost ascultat: Jan Karski.”, a scris Le Figaro litteraire.

Jan Karski nu este o biografie romanţată, ci o mărturie, portretul unui mesager. Nici un artificiu în acest roman, doar o formă literară care-l face pe cititor să se întrebe: pasivitatea oamenilor duce la vinovăţie?“ (Lire)

Număr de vizualizări :1481


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro