“Golani de lux” de Titus Spânu

aug. 22nd, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Kron Art a apărut de curând volumul “Golani de lux” de Titus Spânu.

“Destinul fabulos al braşoveanului Titus Spânu poate fi acum cunoscut, nu doar din cioburile de amintiri ale pritenilor lui sau ale duşmanilor, ale adversarilor sau ale clienţilor săi, ale colegilor din sport sau din justiţie. Era aproape firesc ca cel care a lăsat urme ce nu se pot şterge, generând chiar legende adunate în memoria colectivă drept « epoca Spineli » să ne confirme veridicitatea acestora printr-o carte.
O carte ce poate nu are egal în literatura noastră prin sinceritatea ei. Imi aduce aminte de celebrul Ernesto Sabato cu Abadon exterminatorul, care a depăşit graniţele literaturii. Şi aici sensibilitatea acestui veşnic îndrăgostit amestecă într-un distilat de mare rafinament umorul copios cu tragedia istoriei, aventura nebună sau poliţistă cu iubirea perfectă dar şi înţelepciunea unui fin observator al oamenilor cu viaţa frustă.Născut într-o Românie ce nu a mai fost de atunci atât de liberă şi frumoasă, Titus Spânu a fost mereu liber, chiar şi atunci când pentru a-l domoli tovarăşii l-au închis sau l-au urmărit continuu. Chiar dacă nu o spune decât prietenilor, forţa tinereţii sale fără de bătrâneţe vine dintr-o relaţie puternică cu Dumnezeirea. Într-o lume mincinoasă şi absurdă, plină de trădare şi rapt, de lichele şi neisprăviţi există doar o singură şansă pentru a deveni învingător şi asta doar cu ajutorul prieteniei adevărate. Aşa a fost de când lumea. Cuvântul Golan a făcut carieră post-decembristă, aduceţi-vă aminte că şi Eugen Ionescu se mândrea cu acest titlu… dar el ca şi alţii, nu mulţi, a fost un « golan de lux ». Iată că mai există încă rasa nobilă şi rară de Golani de lux…”, a scris pe coperta patru a cărţii Gabriel Stan.

Număr de vizualizări :1494


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro