Proiecţia filmului “Marilena”, la ICR Budapesta

iul. 4th, 2010 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 7 iulie 2010, ora 19:00, la sediul Institutului Cultural Român din Budapesta are loc proiecţia filmul artistic românesc „Marilena” (2009), în regia lui Mircea Daneliuc, în cadrul “Film Klub”.

Marilena (interpretată de actriţa Cecilia Bârbora) lucrează într-o fabrică de încălţăminte şi aşteaptă ca iubitul ei, Radu (Sergei Mizil), plecat în Canada la muncă, să o cheme la el. Astfel, Marilena speră să scape de hărţuielile sexuale ale bărbaţilor înfierbântaţi ce-i dau târcoale.

Până la sosirea lui Radu însă, Marilena se încurcă cu Sebi (Nicodim Ungureanu), cel mai bun prieten al acestuia. Lucrurile se precipită o dată cu revenirea în ţară a lui Radu, expulzat într-un lot de infractori, la mai puţin de 2 luni după ce Marilena născuse o fetiţă. Nimic nu mai este ca la început iar complicaţiile îşi fac apariţia.

„Doamne, ce urâtă e lumea!” exclamă, spre sfîrşitul filmului, personajul Marilena.

Din distribuţie fac parte: Cecilia Bârbora, Andrea Ivett Eross, Noemi Zsofia Eross, Sergei Mizil, Cornel Palade, Anca Sigartău.

Număr de vizualizări :1177


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro