Luiza Zan, Mircea Tiberian şi Sorin Romanescu la “Festivalul şi Academia ICon Arts Sibiu 2010”

iul. 27th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 25 iulie – 8 august 2010, la Sibiu şi în împrejurimi, are loc cea de a VIII-a ediţie a “Festivalului şi Academiei ICon Arts”, organizată anual în zona Sibiului de Exces Music ţi UCIMR – Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România. Această ediţie aduce în faţa publicului arta contemporană sub formele cele mai diverse de exprimare, cu participarea a peste 100 de muzicieni, actori, dansatori şi fotografi din România, China, Elveţia, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda şi Liban.

În tot acest timp, în Sibiu și în împrejurimi (Cisnădie, Cisnădioara, Biertan, Sighișoara, Mediaș) vor avea loc expoziții, cursuri, seminarii, concerte și spectacole în cadrul cărora vor evolua atât tineri artiști, cât și nume sonore din spațiul internațional, precum flautistul Mario Caroli, dirijorul Theo Wolters, percutioniștii Mircea Ardeleanu și Jiao Shan Lin, duo-ul Iris și Karsten Lenz și violoncelistul Karl Huros.

Acestora li se alătură și reputate personalități autohtone, din muzică: Trio-ul Aperto, fagotistul Godri Orban, percuționistul Andrei Marcovici, organistul Remus Henning, interpreții de jazz Luiza Zan, Mircea Tiberian și Sorin Romanescu, dans: Florin Fieroiu, fotografie: Cristian Radu, teatrufilm: Adrian Titieni, precum și compozitori, muzicologi și critici: Philip Cashian, Doina Rotaru, Valentina Sandu-Dediu, Ioana Pârvulescu.

Noutatea, și în același timp atracția ediției 2010, o reprezintă secția de orchestră care oferă publicului posibilitatea de a audia atât lucrări contemporane, cât și piese clasice, în interpretari de excepție.

Un alt punct de interes îl reprezintă expoziția fotografului Cristian Radu, dar și concertul de percuție cu proiecții susținut de Andrei Marcovici și de alpinistul Theodor Tulpan – unul din puținii români care au escaladat Everestul.

“Festivalul și Academia ICon Arts Sibiu” – 2010 se derulează sub înaltul patronaj al domnului Klaus Iohannis, primarul Municipiului Sibiu, în cadrul programului „Oportunități la tine acasă”, finanţat de UCIMR.

Număr de vizualizări :1228


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro