Lectură publică “Manuscrisul de la Gorj”

iul. 15th, 2010 | By | Category: Proiecte

Astăzi, 16 iulie 2010, ora 21:00, în Amfiteatrul din centrul oraşului Târgu Jiu va avea loc lectura publică susţinută de tinerele speranţe ale literaturii gorjene, ce au participat la prima ediţie a atelierului de scriere creativă “Manuscrisul de la Gorj”, alături de coordonatorii acestui proiect, Dan Mircea Cipariu şi Andrei Novac, precum şi de scriitoarele invitate, Andra Rotaru şi Cornelia Maria Savu.

La ora 21:00 vor avea loc lecturi ale celor mai bune poeme scrise în perioada de desfăşurare a atelierului de scriere creativă, precum şi un session muzical. Tinerii învăţăcei Alexandra Belgun, Alexandra Mănescu, Andreea Eva, Andrei Popete vor citi poeme montate în timpul atelierului “Manuscrisul de la Gorj”, poeme create din decupaje şi sintagme ce au făcut obiectul cursului. Poemele tinerilor vor proba lecţiile făcute şi învăţate pe parcursul acestor zile, despre păcatele limbajului poetic sau despre tehnicile creaţiei poetice.
Totodată, finalitatea acestui atelier de scriere creativă nu se va opri aici. În luna octombrie a anului în curs, la trei luni de la încheierea atelierului de scriere creativă, aceşti tineri vor trimite câte un manuscris scriitorilor Dan Mircea Cipariu, Andrei Novac, Cornelia Maria Savu şi Andra Rotaru pentru a intra în competiţia selectării celui mai bun manuscris, ce va fi publicat la o editură de renume. “Manuscrisul de la Gorj” îşi va continua existenţa şi în anii ce vor urma, în dorinţa de a le arăta tinerilor cu talent din Târgu Jiu că există multe limbaje poetice şi multe capcane ale sale, că autenticitatea şi valoarea există peste tot şi că mereu există o şansă ca aceste calităţi să fie descoperite şi valorizate.

Număr de vizualizări :1684


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro