„Târgul Meşteşugarilor Rromi”, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

iul. 26th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 31 iulie-1 august 2010, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va avea loc Târgul Meşteşugarilor Rromi”, o ediţie menită să susţină utilitatea şi frumuseţea schimbului intercultural.

După ce au cutreierat satele în lung şi în lat, purtând produsele lor tradiţionale, meşteşugarii rromi poposesc pentru două zile în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la târgul dedicat în totalitate lor, “Târgul Meşteşugarilor Rromi” ..

Exponatele vor fi variate, de la simple obiecte de artizanat- precum o lingură de lemn, un vas de cupru, până la inele mici. Şi în acest an, comunitatea rromilor îşi etalează aceste opere a căror creaţie s-a transmis din tată în fiu.

Rudar, cărămidar, argintar, căldărar pot fi cuvinte care aparent nu spun nimic, dar cine nu a gustat vreodată supa cu o lingură de lemn, cine nu a îndepărtat murdăria din curte cu o mătură, cine nu a preparat rachiul într-un alambic de cupru? Toate acestea le au meşteşugarii rromi în comun, aceia care de-a lungul timpului au adus în casele noastre şi ale strămoşilor o sumedenie de artefacte utile în viaţa cotidiană.

“Târgul Meşteşugarilor Rromi” este o invitaţie pentru toţi aceia care, sâmbătă şi duminică (31 iulie-1 august 2010), vor avea dorinţa să viziteze Muzeul în aer liber din Dumbrava Minunată a Sibiului, şi care, pe lângă monumentele arhitecturale, vor putea admira şi/sau achiziţiona produsele atât de trebuincioase oricărei gospodării.

Număr de vizualizări :1693


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro