„Punguţa cu doi bani“ la „6+1 Festivalul Mării Negre“ din Germania

iul. 26th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 26 iulie – 1 august 2010, ansamblul teatrului de păpuşi „Luceafărul” din Iaşi participă – cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR) Berlin – la proiectul „6+1 Festivalul Mării Negre”. Festivalul este organizat de teatrul pentru copii şi tineret EUKITEA din Diedorf.

În primele zile, se vor organiza ateliere de creaţie comune, la care participă toate ansamblurile invitate, urmând ca în perioada 29 iulie – 1 august 2010 să aibă loc spectacolele cu public. Teatrul „Luceafărul” va prezenta piesa „Punguţa cu doi bani”, după povestea omonimă a lui Ion Creangă.

EUKITEA organizează încă din 1989 diverse proiecte internaţionale în domeniul teatrului. Anul acesta, vor participa la „6+1 Festivalul Mării Negre” teatrele pentru copii „Luceafărul” (Iaşi, România), „Vedogon” (Russia), „Suzirja” (Ucraia),„Rustaveli National Theatre” (Georgia), „Tiyatro Tempo” (Turcia), „Pro Rodopi Art Centre” (Bulgaria) şi „EUKITEA” (Germania). Ca ţară riverană Mării Neagre, România nu poate lipsi de la un festival dedicat acestei regiuni. Participarea ansamblului de teatru român este cu atât mai importantă datorită faptului că proiectul urmează să fie continuat în următorii doi ani, piesele fiind prezentate şi în ţările care participă la festivalul ce se desfăşoară zilele acestea în Germania.

Număr de vizualizări :1130


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro