„Chinese – Romanian Cultural Exchange Summer Camp”

iul. 11th, 2010 | By | Category: Eveniment

Mâine, 13 iulie 2010, ora 17:00, la Vila Diana din cadrul Muzeului Civilizaţiei Tradiţionale „ASTRA” (Sibiu) are loc un atelier de prezentare a bucătăriei tradiţionale chinezeşti. Evenimentul este organizat de Institutul Confucius Sibiu, din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, cu sprijinul Complexului Naţional Muzeal „ASTRA”.

Atelierul de prezentare a bucătăriei tradiţionale chinezeşti este organizat în cadrul primei ediţii a „Chinese – Romanian Cultural Exchange Summer Camp”, tabăra de vară de schimb cultural China – România, care are loc la Sibiu în perioada 2 iulie – 16 iulie 2010. Acest schimb cultural propune cursanţilor taberei de vară iniţierea în câteva din tainele bucătăriei chinezeşti, prin exemplificarea practică a pregătirii unor preparate culinare de către un bucătar profesionist chinez.

Atelierul este prima colaborare între Complexul Naţional Muzeal „ASTRA” şi Institutul Confucius Sibiu, acesta fiind şi un prilej de cunoaştere reciprocă informală între colectivele celor două instituţii care pregătesc împreună mai multe surprize pentru publicul din Sibiu şi din China.

Programul „Chinese – Romanian Cultural Exchange Summer Camp” se înscrie în programul permanent de activităţi de schimb cultural ale Institutului Confucius Sibiu de realizare a unor schimburi educaţionale de cursanţi şi pedagogi între instituţii de învăţământ din cele două ţări, inclusiv prin sponsorizarea studiilor unor cursanţi români pe perioade de la 3 săptămâni până la 1 an în China.

Număr de vizualizări :1560


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro