“THE ART OF BOLLYWOOD” de Edo Bouman şi Rajesh Devraj la Editura Taschen

iul. 22nd, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De acum, în magazinele Diverta se poate găsi “THE ART OF BOLLYWOOD” de Edo Bouman şi Rajesh Devraj, Editura Taschen. Editorul, Paul Duncan a editat 50 de cărţi de film pentru Taschen, inclusivThe Ingmar BergmanArchives”, “Alfred Hitchcock” şiStanley Kubrick” din seria de filme Taschen.

Din al doilea deceniu al secolului XX, industria de film indian, cu sediul în Bombay –Bollywood – a dezvoltat un limbaj vizual unic, articulat de afişele pentru film pictate manual, care au devenit veritabile obiecte de colecţie şi extrem de apreciate.

Arta Bollywood-ului sapă mai adânc în tradiţe, prezentând arta originală în adevărata ei glorie -afişe rar văzute,  imagini unicate de publicitate stradală şi afişaj cinematografic.

Albumul prezintă, deasemeni, o analiză detaliată a lucrărilor artiştilor cheie, o  imagine de ansamblu a unui gen artistic, anterior neglijat şi subestimat.
Edo Bouman este cercetător şi colecţionar de afişe şi muzică de film indian. Conduce casa de discuri Bombay Connection (Conexiune Bombay) cu sediul în Amsterdam, care se specializează în coloane sonore pentru filme sud asiatice.
Rajesh Devraj este realizator de film cu reşedinţa în Mumbai, India. A lucrat în publicitate şi televiziune, şi este autorul mai multor scenarii.

Număr de vizualizări :1249


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro