“Spleen at Green”

iul. 6th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 7 iulie 2010, ora 19:00, în Green Hours 22 Club Jazz Cafe (Calea Victoriei 120, Bucureşti) are loc un eveniment în care se întâlnesc poezia şi jazzul, intitulat “fifty/50” sau “Spleen at Green”. Protagoniştii sunt Peter Sragher (poezie), Liviu Butoi (saxofon şi flaut) alături de invitatul special, Chris Tănăsescu de la “Margento”.

Peter Sragher s-a născut în 1960 la București.  A publicat volumele de poezie: “De ce m-ai făcut sărutul urii”, Ed. Du Style, București, 1995; “vitrina” – performance alcătuit din poezii de peter sragher și saviana stănescu pentru actori în șase limbi: regia: theodora herghelegiu, muzică: lucian ban, bucurești, 1999; “să facem un copil”, Ed. paralela 45, București, 2003; “De ce m-ai făcut doamne / por qué me hiciste Dios”, volum bilingv de poezie în română și spaniolă, traducere: al. calciu, Editions Amb, București, 2005; “o căruţă încărcată cu nimic” / ein karren beladen mit nichts, antologie bilingvă de poezie împreună cu Ioan Es. Pop şi Robert Şerban, Editura Brumar, Timişoara, 2008. A tradus poezie austriacă contemporană şi i-a publicat în ediţii bilingve pe scriitorii austrieci: bernhard widder, ernst david, gerhard kofler, bruno weinhals şi christian loidl. A participat la mai multe festivaluri de poezie în străinătate. Expoziții foto: În 2007 și 2008 a prezentat expoziția de fotografie alb-negru “lemn viu, lemn rupt, lemn mort” în Prater și Lobau – Austria, la Muzeul Municipiului București, la Reșița, Slobozia și la București. Microexpoziţie de fotografie la Librăria Semn de carte din Reşiţa şi la Green Hours din Bucureşti, în 2010. Este membru al Consiliului Uniunii Scriitorilor din România şi a Grazer Autorenversammlung din Austria.

Număr de vizualizări :1333


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro