“Luna Amară”, în concert la Cluj

iul. 4th, 2010 | By | Category: Eveniment

Vineri, 9 iulie 2010, în Irish Music Pub din Cluj Napoca are loc concertul formaţiei „Luna Amară”, precum şi  al formaţiilor „Fluturi pe Asfalt” şi Blood Print”.

Formaţia “Luna Amară” a fost fondată în 1999 sub numele de “Tanagra Noise” de către Nick Fagadar (voce, chitară), Gheorghe Farcaş (chitară bass). La scurt timp, alţi artişti au completat trupa, elementele nou-introduse fiind remarcabile, un instrument aparte, mai rar întâlnit în muzica rock, fiind trompeta (interpretată de Mihnea Blidariu).

Debutul pe scenă a avut loc în primăvara anului 2000, după care are loc schimbarea numelui formaţiei în “Luna Amară” pentru că fanilor le era destul de greu să reţină vechiul nume. Un rol important în destinul şi succesul formaţiei îl are managerul Richard Constantinidi (Underdog Management) ce devine al şaselea membru al formaţiei.

În 2004 are loc lansarea primului album, “Asfalt”, care reuneşte piese rodate în 5 ani de concerte live, album foarte reuşit în opinia celor mai mulţi, fiind considerat „un album dureros, incitant, incomod, o palmă peste obrazul prostiei tihnite” (MetalFan).

În 2005, primul chitarist al trupei, Petru Gavrilă părăseşte proiectul şi locul îi este luat de Vali Deac. Tot în 2005, “Luna Amară” participă pentru prima oară la Sziget Festival din Budapesta.

Anul 2006 aduce lansarea unui nou disc de studio ”Loc lipsă” (Roton), la realizarea căruia au fost invitaţi Andy Ghost (Altar), Mihai Iordache (Kumm) şi Ombladon (Paraziţii). Trupa concertează în peste 40 de cluburi şi locaţii open air din România, precum şi în Olanda, Germania, Bulgaria şi Turcia.

2007 aduce încheierea colaborării cu Richard Constantinidi. De atunci şi până în prezent, formaţia nu a mai dorit să lucreze cu vreun alt manager. În acelaşi an, “Luna Amară” este invitată pentru a doua oară la Sziget Festival, în Budapesta.

Anul 2009 aduce o nouă modificare în componenţă: Vali Deac pleacă şi vine Mihnea Andrei Ferezan, cunoscut publicului de rock din formula de stoner-grunge “Tep Zepi”. 2009 este anul lansării celui de-al treilea material de studio, „Don’t Let Your Dreams Fall Asleep”, însoţit de un turneu extins. Piesele „Chihlimbar” şi „Unghii de drac” staţionează mai multe luni pe locul 1 în Romtop la CityFM şi albumul primeşte recenzii pozitive în “Dilema Veche” sau pe www.metalhead.ro.

În 2010, Luna Amară împlineşte 10 ani de activitate, 10 ani în care a avut onoarea să urce pe aceeaşi scenă cu Faith No More, Clawfinger, Incubus, Paradise Lost, Exploited, Apocalyptica, HIM, Amorphis, Klimt1918, Toy Dolls. Şi lista se îmbogăţeşte, în acest an, cu Anathema, Stone Sour, Alice In Chains şi Rammstein, trupele alături de care “Luna Amară” a urcat pe scena Tuborg Green Fest/Sonisphere, pe 27 iunie 2010.

Număr de vizualizări :1273


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro