spot_img

“A fi sau ce va fi…”

Astăzi, 16 iulie 2010, ora 19:00, în spaţiul inedit de teatru mobil Metropolis, amplasat în Parcul A. I. Cuza (fost IOR) va avea loc spectacolul “ A fi sau ce va fi…” de Lyle Victor Albert, în regia lui Alexandru Jitea.

Din distribuţie fac parte actorii: Vlad CORBEANU, Mihailo MILENKOSKI, Roxana IVANCIU, Alexandra TIMOFTE, Ionuţ IONESCU şi Valentin DEVITTOR.

Alexandru Jitea s-a născut la15 septembrie 1970. În 1995 a absolvit Academia de Teatru şi film-secţia Actorie-prof. univ. Mircea Albulescu.

Activitate în cadrul Teatrului Studenţesc “Podul”: Lorenzo-„Tatăl” (1994); Tatăl-Zoo Story” (1995); Rareş-“Apus de soare” (1995); Jupân Dumitrache-“O noapte furtunoasă” (1997).

Activitate pe scena Teatrului Nottara:ofiţer SS- în „Două femei celebre” de R. McDonalds (regia Petre Bokor) -1995; Lucky- în „Asteptându-l pe Godot” de S Beckett (regia : D. Dembinski) -1996; ofiţer de poliţie – în „Prinţul Negru” de Iris Murdoch (regia: C. Todea) -1996; Saxofonistul- în „Misterele Londrei” dupa G. B. Shaw (regia : D. Dembinski) -1997; Hamlet- în „Emanciparea prinţului Hamlet” de Alina Mungiu (regia M. Lungeanu) -1997;

Ducele- în „Doi Tineri din Verona” de W. Shakespeare (regia : C. Naum) -1997; Edmund- în „Lungul drum al zilei către noapte” de E. O’Neill (regia : A. Dabija) -1998;

Joe- în „Îngeri în America” de Tony Kushner (regia : Christian Theodor Popescu) -1999;

„Da Da Dans”- spectacol de teatru-dans de Florin Fieroiu şi C.T. Popescu -1999;

Hysterium – în „Miresele căpitanului” de Larry Gelbart (regia: Petre Bokor) -2002;

Soldatul- în „Hora iubirilor” de Arthur Schnitzler (regia: Felix Alexa) -2002;

Jeremias, Învăţătorul- în „Castelul” de Franz Kafka  -2003; Marchizul di Forlipopoli- în „Hangiţa” de Carlo Goldoni (regia: Tino Geirun) – 2004; Maestrul de ceremonii- în „Leonce şi Lena” de Georg Büchner (regia: Felix Alexa); Pierre Bezuhov- în „Război şi Pace” de Lev Tolstoi (regia: Petre Bokor); „Scandal la operă” de Ken Ludwig (regia: Petre Bokor)-2005; „Billy Şchiopul” de Martin McDonagh (regia: Vlad Massaci) – 2007; „Blues” de Arthur Milller (regia: Petre Bokor)-2008; Primul paznic- în „Antigona” de Jean Anouilh (regia: Claudiu Goga)- 2008;

Filme de lung-metraj: Ofiţerul- în „Salata” (regia : Lucian Pintilie) -1994; Detectivul Nelu-în „Omul zilei” (regia: Dan Pita) -1997.

Filme de televiziune: „Ochii care nu se văd” (regia: Dan Necşulea) -1994; „Lumina” (regia: Gheorghe Preda) -1995; „Capul de zimbru” (regia: Nicolae Mărgineanu) -1996; „Aranca” (regia : Dominic Dembinski) -1996; „Conferinţă la nivel înalt” (regia : Radu Gabrea) -1996; „Şarpele” (regia: Viorel Sergovici) -1997; „Cumpăr dog Arlechin” (regia: Dinu Cernescu) -1997.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508