“157 de trepte spre iad sau Salvaţi-mă la Roşia Montană” de Alexandru Vakulovski

iul. 14th, 2010 | By | Category: Carte in lucru

În curând, la Editura Cartier va apărea un nou roman semnat de Alexandru Vakulovski, “157 de trepte spre iad sau Salvaţimă la Roşia Montană”.

“Alexandru Vakulovski nu este un scriitor obişnuit. Dar a fi neobişnuit a devenit noul conformism în literatura noului secol. Aşa că voi spune că Alexandru Vakulovski a depăşit şi acest obstacol şi a devenit un nebun frumos. Şi când spun “nebun”, mă refer la acea capacitate de a se rupe şi de a i se rupe, pentru că lui Alexandru i se rupe de tabuuri, de norme, de ce e pro ca şi de ce e anti, de interdicţii nescrise- ca şi de cele scrise. Iată, cu acest nou roman, el priveşte Roşia Montană dintr-o altă perspectivă, independentă de toată lupta politică, ecologică şi socială ce se dă în jurul acestui subiect. Şi, cu toate astea, simţi în roman încrâncenarea acelei lupte. Pentru că lui Alexandru nu-i scapă nimic: e o calitate mai rară în zilele noastre şi e de-a dreptul împovărătoare. A, da, am găsit- Alexandru Vakulovski e un paradox, pentru că i se rupe de tot, dar nu-i scapă nimic. Am zis!…”, scrie Mihnea Blidaru (Luna Amară), pe coperta patru a volumului.

Număr de vizualizări :1333


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro