Nora Iuga, Moni Stănilă, Stoian G. Bogdan, Vasile Ernu şi Liviu Ioan Stoiciu au fost premiaţi de „Tiuk!”

iun. 22nd, 2010 | By | Category: Eveniment

De curând, revista on-line de cultură Tiuk!” şi-a desemnat câştigătorii pe anul 2009, la secţiuni dintre cele mai diverse, de la debut editorial”, la “cel mai (ne)aşteptat nou  site”. Printre câştigători se numără multipremiatul anului 2009, Stoian G. Bogdan şi volumul său “Chipurile”, Editura Cartea Românească, alături de Moni Stănilă şi al ei “Postoi paravoz”, Editura Ninpress& Charmides. Vasile Ernu este premiantul de la secţiunea “EreTiuk!”, iar Nora Iuga şi Liviu Ioan Stoiciu la “cel mai (ne)aşteptat nou blog” şi la “cel mai (ne)aşteptat nou site”.

“Chipurile” de Stoian G. Bogdan este cartea unei lumi dense şi contondente, extrasă din marginea marilor oraşe sau din centrul urbelor „în care nu se întîmplă nimic”. O lume care se defineşte pe parcursul lecturii, lezând reţine şi dilatând capilare. O colecţie de portrete executate „cam pe sub mână, dar nu mai puţin, peste picior”.

Vasile Ernu a obţinut premiul “EreTiuk” pentru volumul “Ultimii eretici ai imperiului”, apărut la Editura Polirom, 2009. “Ultimii eretici ai Imperiului” spune – cu ironie, cinism şi mult umor – povestea a doi eroi din două lumi diferite: un bătrân terorist care a încercat să-l asasineze pe Stalin, disident ce a scandalizat mai multe regimuri politice, şi un tânăr scriitor specialist în tehnici de fraudare a băncilor. Doi eroi din generaţii diferite care îşi împărtăşesc idei, tehnici de luptă şi de subzistenţă, secrete de decodare a diverselor limbaje, precum şi forme de rezistenţă şi virusare a unor mecanisme de control şi represiune. Ce fel de arme, ce fel de substanţe şi ce fel de „vrăji” trebuie să foloseşti în societăţi cu un nivel ridicat de poluare ideologică? Posibile răspunsuri în acest eseu-ficţiune, construit ca un dialog epistolar între protagoniştii săi, Vasiliy Andreevici şi A.I.

Pentru cel mai (ne)aşeptat nou blog şi nou site, Nora Iuga şi Liviu Ioan Stoiciu au fost printre favoriţii cititorilor revistei Tiuk! Aici le puteţi urmări paginile web, unul cu un format video, altul cu un format clasic: http://noraiuga.wordpress.com/ şi http://www.liviuioanstoiciu.ro/.

Mai multe detalii despre premiile Tiuk, 2009 aflaţi la pagina web: http://www.tiuk.reea.net/index.php?option=com_content&view=article&id=928

Număr de vizualizări :1125


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro