India meditează în “Varanasi retur” de Bianca Predoi

iun. 20th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 21 iunie 2010, ora 19:00, la Librăria Cărtureşti Verona din Bucureşti are loc lansarea romanului “Varanasi retur” de Bianca Predoi, Editura Paralela 45. Participă: Ion Bogdan Lefter, Raluca Bibiri, Bianca Predoi.

“Varanasi retur” e un road movie în care trenul cu compartimente de clasa a III-a îi leagănă pe călători de-a lungul unei Indii pline de culoare şi de arome, o Indie în care se aud, ca fond muzical, cântece bollywoodiene, incantaţii magice şi coruri hindo-gregoriene. Personajele se topesc devenind una cu mater India.

Imagini memorabile care lasă amprente în mintea cititorului, imagini ca nişte amintiri ce par a fi fost trăite aievea şi nu doar citite, un caleidoscop de întâmplări care zugrăvesc o lume magică, de neconceput pentru europeanul nevrotic, o lume al cărei ritm e unul ceresc, în care timpul îşi pierde dimensiunea lui de trecere şi capătă o dimensiune spirituală. “Varanasi retur e o poveste a Indiei care învăluie personajele cu o grijă maternă. Timpul nu mai este duşman, el nu există pur şi simplu. India meditează.

Număr de vizualizări :1428


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro