„SPS TALENT CAMP RÂCIU 2010”- POPASUL DE SCURT-METRAJ ROMÂNESC DE LA RÂCIU

iun. 20th, 2010 | By | Category: Postcard

Mâine, 22 iunie 2010, ora 11:00, la Centrul Multimedia Teatru 74 (str. Avram Iancu nr. 2, Bastionul Măcelarilor, Cetatea Tîrgu-Mureş), va avea loc conferinţa de presă prilejuită de organizarea Primului Festival de film de scurt metraj în mediul rural:  “SPS  TALENT CAMP RÎCIU 2010”. Acesta se va desfăşura în perioada 25-27 iunie în comuna Râciu, jud. Mureş, la Casa de Cultură Vasile Conţiu Râciu, în Piaţa din Râciu, precum şi în alte spaţii surpriză. Pentru că termenul de scurt-metraj este prost înţeles şi confundat de români, acest festival va aduce lumină şi va fi o provocare pentru toate categoriile sociale, de la producătorii de scurt-metraje, la cinefilii sau persoanele care caută o alternativă de a-şi petrece timpul într-un mod productiv.

Organizatorii acestui eveniment sunt: Centrul Multimedia Teatru 7 reprezentat de Nicu Mihoc şi Ciprian Vultur, Primăria Comunei Râciu reprezentatp de primarul Ioan Vasu şi “Spunepescurt.ro”– distribuţie şi difuzare filme de Alex Năstoiu.

Motivele pentru care se iniţiază un astfel de festival sunt numeroase: Românii sunt în continuă căutare de film de scurt-metraj românesc, iar televiziunile noastre nu sunt încă promotoare ale acestui gen de film. Nu toţi pot ajunge într-o sală de cinema sau la un festival de film pentru că sălile de cinema din România, cele care mai există, funcţionează la voia întâmplării.

Termenul de scurt-metraj este prost înţeles de către români, fiind adeseori confundat cu serialul. De multe ori este perceput ca termen ambiguu. Pentru că se dovedeşte a fi o tendinţă în arta contemporană, scurt-metrajul poate fi înţeles, adoptat şi consumat în România doar prin genul acesta de evenimente deschise publicului larg.

Acest festival-popas este o alternativă pur culturală adresată românilor din toate categoriile sociale, într-o lume în care micii şi berea ocupă 80% din timpul liber dedicat distracţiei.

Pe lângă proiecţii, dezbateri, introducerea în arta cinematografică se face prin intermediul atelierelor practice, cursurilor de scenariu, montaj, imagine şi regie film.

Este primul eveniment de asemenea anvergură în mediul rural. Popasul de la Râciu se doreşte a fi o întâlnire, o provocare, care să adune la un loc tinerii creatori de film din România.

Număr de vizualizări :1395


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro