“Toţi sînt îngrijoraţi” de v. leac

iun. 1st, 2010 | By | Category: Carte in lucru

Una dintre cele mai noi cărţi de poezie, a unui autor stabilit de ani buni la Arad, V. Leac, va apărea la Editura Tracus Arte în perioada 9-13 iunie 2010, în cadrul Bookfestului.

“Întodeauna mi-am dorit să scriu poeme pentru doi, trei astronauţi uşor distraţi, în care abia mai pîlpîie viaţa; navighează, aşa, fără o destinaţie precisă. Vreau să-ţi imaginezi surîsul astronautului stînd acolo, lîngă hublou, la o masă; sorbind din băutură – oare ce-o fi bînd. După lectură să ai impresia că poemul se ridică (din pagină) în vîrful picioarelor; te sărută pe obraz; apoi se îndepărtează în fugă; se opreşte; se întoarce şi-ţi rîde în nas, ca un copil şmecher despre care ai impresia că ştie secretul fericirii.”, îşi prezintă v. leac volumul “Toţi sînt îngrijoraţi”,  în  intro. Cu “î” din „i” sau folosirea lui „sînt”, textul nu poate fi modificat de noi, pentru a nu-şi pierde savoarea.

V. Leac s-a născut în Năsăud, la 3 iunie 1973. Debutează publicistic în 1999, în revista Arca. Debut editorial în 2001, cu „Apocrifele lui Gengis Khan”, Editura Mirador. Volumul e distins cu Premiul de Debut al USR-Filiala Arad. Alte volume: “Sera de bozii”, Editura Mirador, 2003; “Seymour: sonată pentru cornet de hârtie”, Editura Hartmann, 2005; Editura Vinea, 2006; “Dicţionar de vise”, Editura Cartea Românească, 2006; “Toţi sînt îngrijoraţi”, Editura Tracus Arte, 2010.

Număr de vizualizări :1436


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro